112app.dk:
Med Danmarks officielle 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan du få hjælp hurtigere.
Akuthjælp:
Med den nationale akuthjælp-app kan du lynhurtigt få et overblik over samtlige skadestuer, akutmodtagelser, skadeklinikker mm i Danmark. Du kan ringe direkte til lægevagten og finde åbningstider på dit nærmeste apotek. Hvis du har akut brug for en tandlæge, kiropraktor eller psykiatrisk hjælp, kan du også slå det op i appen.
Alkotæller:
Følg dit alkoholforbrug uge for uge med AlkoTæller. Sæt dine egne mål, sammenlign dit forbrug med andres og søg ny viden. Hvad kan alkohol betyde for dine træningsresultater? For dit helbred? Og for din vægt?
BoB - Skaber ro i hverdagen:
Appen tager udgangspunkt i dine behov, og kan skabe mere ro i hverdagen både for dig, dine pårørende og de sundhedsfaglige medarbejdere i dit behandlingsforløb. I appen kan du bl.a. indtaste oplysninger på dine kontaktpersoner, tilføje vigtige links, skrive dine personlige overvejelser ned samt forberede spørgsmål til kommende møder. Du vil efterfølgende, i samarbejde med din sundhedsfaglige behandler, kunne skrive ned, hvad I har talt om på et møde.
Bone@BC:
Appen Bone@BC er et støtte og oplysningsværktøj for kvinder, der har haft brystkræft, og er udsprunget af projektet ”Lev godt efter brystkræft”.
I appen kan du bidrage med anonyme data om dit forløb til kampen for et godt liv efter brystkræft. Du har mulighed for at få en bedre forståelse om forskellige emner omkring brystkræft og knogleskørhed, samt følge din udvikling ved indtastning af daglige og ugentlige resultater. Derudover kan du oprette dine egne notater, som du kan bruge til dig selv eller ved samtaler på hospitalet.
Doktor - Børnehospital:
Med Doktor kan børnene derhjemme lege sig igennem de forskellige procedurer på en mobiltelefon/tablet forud for konsultationen.
Børnene kan sammen med deres forældre gennem spillet på en sjov måde blive mere fortrolige med hvad der skal ske, når de kommer på sygehuset, og derved håber vi at spillet vil bidrage til, at hospitalsbesøget bliver en god oplevelse for både barn og forældre.
E-Kvit:
E-kvit er en mobil og gratis hjælp til at kvitte cigaretterne - eller til at nedtrappe dit forbrug af nikotinpræparater.
Opret en profil og fortæl programmet om din rygning, din motivation og dine vaner. Derefter får du din egen stopplan, og du modtager skræddersyede beskeder på din telefon.
Find behandler:
Sundhed.dk's app samler nogle af de mest brugbare informationer fra den populære funktion ’Find behandler’. Med appen kan du finde adresser og åbningstider på alle behandlere eller nærmeste behandler i forhold til hvor, du er lige nu, ringe op og overføre numre til din telefonbog. Du kan også bruge appen til at tjekke tandlægepriser og se ventetider hos speciallæger.
Magnus & myggen - Rene hænder:
Skyd bakterier ned med Magnus & Myggen – og lær om gode håndhygiejnevaner på en sjov måde.
Appen er et særligt univers til børn med de kendte figurer Magnus & Myggen. Dit barn kan lære at vaske hænderne rigtigt og blive klogere på, hvorfor det er vigtigt at komme af med bakterierne både i hverdagen, og når man er på hospitalet.
I spillet gælder det om at skyde så mange bakterier ned på hospitalet som muligt, mens dit barn i tegneserien ”Magnus får tællefeber” lærer, hvornår man skal huske at vaske hænder i løbet af dagen. Der er også sjove vaske hænder sange.
Medicinhusker:
Medicinhusker hjælper dig med at holde styr på din medicin. Det kan være svært at huske medicinen - uanset om du tager en del medicin på forskellige tidspunkter eller blot en enkelt tablet dagligt.
Når du har oprettet en bruger i Medicinhusker, kan du tilføje medicin til medicinlisten. Hvis du indtaster et tidspunkt for, hvornår du skal tage medicinen, vil appen sende dig en påmindelse, når det er tid til at tage medicinen. Der er en særlig funktion for dig, der tager p-piller.
Appen har også en kalender, hvor du kan få et overblik over dit daglige medicinforbrug.
Medicinkortet:
Med denne app kan du se din aktuelle medicin, som er registeret på Fælles Medicinkort af en læge. Du kan også se dine åbne recepter, samt den medicin, du allerede har fået udleveret på apotek.
Via appen kan du anmode din praktiserende læge om receptfornyelse på de lægemidler, der optræder som aktive. Har du ikke en praktiserende læge, er det desværre ikke muligt at anmode om receptfornyelse.
Vær opmærksom på, at appen kan ikke anvendes, hvis du har navnebeskyttelse.
Medicintjek:
Søg på et produkt eller scan stregkoden på medicinæsken og få adgang til oplysninger om bl.a. produktets navn, virksomt indholdsstof, opbevaring, indikationer, anbefalet dosering, styrke, pris, indlægsseddel og evt. risici ved samtidig brug af flere præparater. Produkter kan gemmes i en bogmærkeliste, hvorfra man kan checke om der er kendte risici ved at tage dem sammen.
Med Medicintjek har du én samlet indgang til information fra hjemmesiderne medicinpriser.dk, medicinkombination.dk, indlaegsseddel.dk og lægemiddelstyrelsen.dk.
Min Medicin:
Appen indeholder information om al medicin, der er markedsført i Danmark inklusiv information om tilskud - og udleveringsregler. Informationen hentes fra hjemmesiden min.medicin.dk og er på almindeligt dansk.
Appen er til dig, der er patient, pårørende eller ansat i sundhedssektoren. Indholdet opdateres hver 14. dag.
Patienthåndbogen:
Søg i over 3.000 sygdomsartikler og over 2.000 illustrationer i form af tegninger, røntgenbilleder, fotos, animationer og videoer. Du kan gemme dine favoritartikler og dele indhold i Patienthåndbogen med andre via mail og Facebook.
Pollen:
Hold øje med Dagens Pollental, varslinger og svampesporer med denne app.
Skulderapp:
Skulderapp er til dig, som skal gennemgå et skulderkirurgisk indgreb. I appen finder du en gennemgang af behandlingsforløbet både før, under og efter operation, samt øvelser og huskelister.
Appen er udviklet med udgangspunkt i, hvad tidligere patienter har ønsket svar på i forbindelse med en operation.
Sammenholdet:
I appen kan du:
- Oprette et netværk af hjælpere, hvor I kan koordinere hjælp og støtte under sygdomsforløbet
- Administrere et netværk på vegne af en kræftram
- Invitere din familie, venner og bekendte ind i netværket
- Skrive beskeder til alle i netværket eller til de nærmeste pårørende
- Bede om hjælp til bestemte opgaver, f.eks.transport, madlavning og børnepasning
- Kommunikere i et sikkert og lukket netværk
https://www.cancer.dk/sammenholdet/
Steps fertilitetsværktøj:
Steps er til dig, der er nysgerrig på fertilitetbehandling og til dig, der skal starte i et behandlingsforløb på en offentlig fertilitetsklinik.
I appen kan du se et eksempel på et behandlingsforløb, læse om de enkelte trin i behandlingen, se udvalgte scanningsvideoer og få svar på de mest almindelige spørgsmål. Hvis du skal starte i et behandlingsforløb, kan du logge på med NemID og oprette dit personlige forløb. Du kan dele dit forløb i Steps med en partner eller ven, så I har et fælles overblik.
Appen er ikke forbundet med klinikken, så al dialog om din behandling sker mellem dig og personalet i fertilitetsklinikken.
Min Sundhedsplatform:
Appen er til dig, der er patient på et af Region Hovedstadens eller Region Sjællands hospitaler.
I appen Min Sundhedsplatform kan du se prøvesvar, booke tid til ambulante undersøgelser og behandlinger, og hvis du er i et ambulant forløb, kan du skrive til det ambulatorium, du er tilknyttet.
Du har også mulighed for at se nogle af dine aftaler med hospitaler i appen. Dog er det ikke muligt at se aftaler om fx indlæggelse og operation. Det er derfor vigtigt, at du fortsat tjekker borger.dk eller eboks.dk for indkaldelser, der ikke fremgår i appen. Du kan også få et hurtigt overblik over dine sundhedsoplysninger, men for et mere detaljeret overblik henvises der til Minsundhedsplatform.dk.
UV-Indeks:
"Uv-indeks” giver dig dagens uv-indeks for ind- og udland, femdøgnsprognose samt mulighed for at slå alarm til ved for højt uv-indeks.
Viden om demens:
Appen sætter fokus på observationer af personer med demens, tilbyder viden om symptomer og sygdomme, udfordrer dit kendskab til demens og giver gode råd om samarbejde og kommunikation.
Viden om demens er tænkt som et redskab til kompetenceudvikling og undervisning af medarbejdere i demensomsorgen, men kan også bruges af andre.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Se mere på Sundhed.dk på dette link: https://www.sundhed.dk/borger/guides/apps-i-sundhedsvaesenet/apps-fra-sundhedsvaesenet-borger/
Hent dem i App Store
Hent dem i Google Play